Διευκρινήσεις ως προς τη διαχείριση σε περίπτωση κρούσματος Covid 19 σε τμήμα του σχολείου

Όπως ήδη είναι γνωστό, ο εβδομαδιαίος διαγνωστικός έλεγχος για COVID 19 διενεργείται από τους μαθητές με την επίβλεψη και καθοδήγηση των γονέων/ κηδεμόνων τους κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και επιδεικνύεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση των μαθητών/ τριών στη σχολική μονάδα.

Ειδικά για την περίπτωση που επιβεβαιώνεται στο σχολείο από τους γονείς / κηδεμόνες κάποιου/ας μαθητή/τριας η εμφάνιση κρούσματος COVID 19 εφιστούμε την προσοχή των γονέων /κηδεμόνων στα ακόλουθα σημεία:

Η διαδικασία του 7ημερου ελέγχου των στενών επαφών ξεκινάει από την τελευταία επαφή με το θετικό κρούσμα και περιγράφεται παρακάτω.

α) οι νοσήσαντες μαθητές το τελευταίο εξάμηνο κάνουν: 1η και 7η μέρα self test (ST)

β) οι μαθητές που χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή κάνουν: 1η και 7η μέρα rapid test ( RT) και 3η και 5η μέρα self test (ST) ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιρούνται οι νοσήσαντες μαθητές που ακολουθούν την περίπτωση α)

γ) από τους μαθητές των στενών επαφών όσοι χαρακτηρίζονται ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΗΣ κάνουν: 1η και 7η μέρα rapid test (RT) και το μεσοδιάστημα ( 2η – 3η – 4η – 5η – 6η) self test (ST)

Διάκριση μαθήτριας σε μαθητικό διαγωνισμό ποίησης

Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου συγχαίρουν την μαθήτρια του σχολείου μας Κοντοπούλου Άννα που διακρίθηκε με έπαινο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΕΝΑΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ 2021» με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων». Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα την σχολική χρονιά που πέρασε. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2021 σε ειδική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων. Ακολουθεί το ποίημα της μαθήτριας.

Το «Χθές» των Καλαβρύτων

Δυσκολεύτηκα πολύ,  δάκρυσαν τα μάτια κι ένιωσα αγωνία,

ήθελα  να διηγηθώ σωστά, όλη την ιστορία.

Μιλώ για το «Ολοκαύτωμα», αυτό των Καλαβρύτων,

που το είπαν «επιχείρηση», για την σφαγή Ελλήνων.

———

Λίγες μέρες ως την γιορτή,

των Χριστουγέννων τη στιγμή…

Μα ποιός γιορτάζει τώρα πια(?)

Γύρω μόνο, νεκρά κορμιά.

———

Ο φόβος επικράτησε,

παιδιά δεν τραγουδούσαν…

Τα κάλαντα για τον Χριστό

να ψάλλουν δεν μπορούσαν!

———

Κι ένα πουλάκι πέταξε, τιτίβισε όλο χάρη

Αιώνια θα είναι η μνήμη σας, της Λευτεριάς καμάρι!

Θα ‘ρθούν  γενιές, πολλές γενιές

που θα μιλούν γι’ αυτό το «Χθές».

Καρδού

Ανακοίνωση για τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17-11-21 θα πραγματοποιηθεί μόνο γιορτή από τις 9.00 πμ μέχρι 10.00 πμ. Θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών που δικαιούνται μετακίνηση με τα σχολικά λεωφορεία.

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου

Δήλωση τεστ Covid 19 στην πλατφόρμα edupass

Ενημερώνουμε τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι αύριο Τρίτη 2-11-2021 οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο με το έγγραφο της δήλωσης αποτελέσματος τεστ Covid 19 που θα δηλωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 01-11-2021 στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr/). Όσοι μαθητές δε διαθέτουν δυνατότητα εκτύπωσης της δήλωσης αποτελέσματος τεστ Covid 19 έλαβαν από το σχολείο φωτοτυπία, όπου θα πρέπει να συμπληρωθούν χειρόγραφα τα στοιχεία που απαιτούνται και ο κωδικός της δήλωσης αποτελέσματος τεστ Covid 19 όπως αυτός εμφανίζεται κατά την δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα edupass.

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου

Αλλαγή πλατφόρμας δήλωσης των διαγνωστικών τεστ για COVID 19

Από 1η Νοεμβρίου 2021 υποχρεούνται οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών να δηλώσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ Covid 19 στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/. Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

Στην πλατφόρμα edupass θα γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Πριν ξεκινήσετε

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονεάς ανήλικου μαθητή

Οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών θα δηλώνουν τα αποτελέσματα των τεστ των παιδιών τους στην πλατφόρμα edupass κάθε Δευτέρα απόγευμα και Πέμπτη απόγευμα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά στη διεύθυνση:

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου

Ανακοίνωση για την γιορτή της 27ης Οκτωβρίου και την παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 27-10-21 θα πραγματοποιηθεί μόνο γιορτή από τις 9.00 πμ μέχρι 10.30 πμ. Θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών που δικαιούνται μετακίνηση με τα σχολικά λεωφορεία.

Για την Πέμπτη 28-10-21 ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα πρέπει να παρευρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις 10.00 πμ. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σιντριβάνι στις 10.45 πμ.

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 24/09/21 οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Ημέρα υποδοχής μαθητών σχολείου από το Szarow της Πολωνίας στα πλαίσια της αδερφοποίησης των δύο σχολείων

Την Δευτέρα 27/9 /2021 οι μαθητές της ομάδας Erasmus του σχολείου μας υποδέχθηκαν 20 μαθητές από το σχολείο Szarow της Πολωνίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο σχολείων ! Οι μικτές ομάδες Ελλάδας -Πολωνίας αφού αντάλλαξαν πληροφορίες για τις δύο χώρες έφτιαξαν mind maps τόσο στο χαρτί όσο και ηλεκτρονικά ! Το μεσημέρι τα παιδιά από την Πολωνία γνώρισαν από κοντά την ελληνική φιλοξενία που τους πρόσφεραν απλόχερα οι γονείς και τα παιδιά καλώντας τους για μεσημεριανό ! Το πρόγραμμα της ημέρας τελείωσε με χορό στο σχολείο ! Την επόμενη μέρα η όμορφη αυτή « περιπέτεια « συνεχίστηκε στη Βεργίνα! 

Ανακοίνωση για τον αγιασμό

Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας και τους γονείς / κηδεμόνες αυτών ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-09-2021 στις 9 .00 πμ. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10.30 πμ. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους την ίδια μέρα.


Οι μαθητές της Α’ τάξης θα παραμείνουν στην αυλή του σχολείου μέχρι το τέλος του αγιασμού και στη συνέχεια θα περάσουν στις αίθουσες διδασκαλίας με τους εκπαιδευτικούς τους. Στα πλαίσια της πανδημίας Covid 19 και για λόγους μη συγχρωτισμού των μαθητών οι μαθητές όλων των τάξεων εκτός της Α’ τάξης θα παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού καθώς και για την ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς και την παραλαβή των βιβλίων τους.

Τα σχολικά λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το σιντριβάνι το πρωί στις 8.30 πμ και θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10.30 μμ.

Εκ της Διευθύνσεως του Δημ. Σχ. Χορτιάτη

Διάκριση έργων ζωγραφικής μαθητών από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου συγχαίρει τους μαθητές

Ε.Γ. με αρ. μητρώου 533 (Γ’ τάξη)

Τ.Κ. με αρ. μητρώου 539 (Γ’ τάξη)

Α.Κ. με αρ. μητρώου 384 (Στ’ τάξη)

Ι.Λ. με αρ. μητρώου 578 (Στ’ τάξη)

για τις ζωγραφιές τους που διακρίθηκαν μεταξύ άλλων από ειδική επιτροπή και κόσμησαν τις κάρτες που έστειλε ο Δήμος την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και τα έργα των μαθητών του σχολείου μας επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή μεταξύ των 12 καλύτερων.