Piece of Cake – Ένα βιβλίο μαγειρικής για μικρούς σεφ

Στα πλαίσια εργασίας στο μάθημα των αγγλικών οι μαθητές της Ε τάξης έγραψαν απλές συνταγές στα αγγλικά για φαγητά, γλυκά και ποτά. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή συνταγών που κάθε παιδί μπορεί να δοκιμάσει να εκτελέσει, ίσως με λίγη βοήθεια, και να απολαύσει!Αποθηκεύστε το αρχείο PIECE OF CAKE COOKBOOK και δοκιμάστε τις συνταγές μας. Καλή επιτυχία!

Το βιβλίο συνταγών θα το βρείτε εδώ

Erasmus+: Kινητικότητα στο σχολείο Colegio Luisa de Marillac στο El Puerto De Santa Maria στην Ισπανία

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + που πραγματοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με 5 αλλά σχολεία από Πολωνία , Τουρκία , Λιθουανία , Ρουμανία και Ισπανία , μια αποστολή αποτελούμενη από 4 μαθητές  της ΣΤ τάξης ( Νίκος Μ. , Χρήστος Σ, , Παναγιώτης Σ.  και Βασίλης Τ.) και 4 εκπαιδευτικούς ( Δημήτρη Λαζαριδη, Ευτυχία Βουτσή, Ελισάβετ Αλπανίδου και Δημήτρη Παπαϊωάννου ) , πραγματοποίησε με επιτυχία την τελευταία κινητικότητα στο σχολείο Colegio Luisa de Marillac  στο El Puerto De Santa Maria στην Ισπανία !

 Η Ισπανική ομάδα μας ετοίμασε μια θερμότατη υποδοχή στο σχολείο τους!

 Η Ελληνική αποστολή απόλαυσε τα πιο όμορφα και σημαντικά σημεία της πόλης El Puerto De Santa Maria καθώς και της πόλης της Σεβίλλης .Οι μαθητές μας δίδαξαν Ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια στους μαθητές των άλλων χωρών. Επίσης παρουσίασαν σε βίντεο/ διαφήμιση τις φυσικές  ομορφιές του τόπου μας. Τέλος είχαν την μοναδική ευκαιρία να διδαχθούν και να κάνουν  surf όπως και να παρακολουθήσουν ένα αυθεντικό φεστιβάλ flamenco!

Φεύγοντας από την Ισπανία  οι μαθητές  μας είχαν γεμάτες τις «βαλίτσες» τους με όμορφες αναμνήσεις , εμπειρίες αλλά και φιλίες με τους μαθητές των υπολοίπων χωρών !

Στον γυρισμό μας στην Ελλάδα η αποστολή μας είχε ανάμεικτα συναισθήματα , χαρά για όλα όσα γνωρίσαμε αλλά και λύπη επειδή το πρόγραμμα έκλεισε  τον κύκλο του. Παρόλα τα εμπόδια λόγω της πανδημίας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το όμορφο αυτό πρόγραμμα με τους μαθητές της ομάδας Erasmus με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών τους φυσικά .Τέλος η εκπαιδευτική ομάδα σχεδιάζει  και κάνει προσπάθειες ,το σχολείο μας να συμμετάσχει στο άμεσο μέλλον και σε αλλα προγράμματα Erasmus που μόνο οφέλη θα προσφέρουν στα παιδιά μας .

Ευχές

Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου εύχονται ολόψυχα στους μαθητές και στις οικογένειές τους

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία.

Οι μαθητές μας βοήθησαν στην απόδοση ευχών με καλλιτεχνικές πινελιές με έργα που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά στο μάθημα ΤΠΕ στο Scratch.

Το Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη υποδέχθηκε το Erasmus+

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το σχολείο μας  η 5η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229  ‘’Η χαρά να εξερευνούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από νέες εκπαιδευτικές μεθόδους ‘’, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ι.Κ.Υ.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου του Χορτιάτη υποδέχθηκαμε  από 27 έως 31 Μαρτίου  2022  τους  εταίρους μας (Ισπανία,  Πολωνία, Λιθουανία και Ρουμανία) και είχαμε μια πλούσια δημιουργική εβδομάδα με έμφαση στην ανθρώπινη επαφή και συνεργασία κάτι που θα ενισχύσει τους δεσμούς για την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος.

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των 5 σχολείων μαζί με την ομάδα Erasmus του σχολείου του Χορτιάτη πήραν μέρος στα εργαστήρια :

‘’ Κατασκευή Μουσικών Οργάνων  Με  Απλά Υλικά ‘’, ‘’ Πολλαπλή Νοημοσύνη : What Kind Of Smart Are You? ‘’ , ‘’Παρουσίαση Και Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών ‘’,

ενώ προβλήθηκαν  οι παρουσιάσεις των εργασιών των Σχολείων στην ολομέλεια, από τους μαθητές.

 Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αμφίπολη και στο Σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος  της 2ας Σεπτεμβρίου 1944, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στη Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη καθώς  και περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης .

 Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, ενισχύθηκαν  οι γλωσσικές και επικοινωνιακές μας δεξιότητες, αυξήθηκε το επίπεδο συνεργασίας όλων, δόθηκε η  δυνατότητα στους εταίρους μας να γνωρίσουν και να γευτούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και όλοι μας γεμίσαμε με πολλές όμορφες εμπειρίες χρήσιμες για την μελλοντική επαγγελματική ανάπτυξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα :

 • τους γονείς του σχολείου που πρόσφεραν ένα πλούσιο δείπνο σε όλους ,
 • την Κοινοφελή Επιχείρηση Πολιτισμού , Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ( ΚΕΠΑΠ) και την πρόεδρο της Παρασκευή ( Βίβιαν ) Λιόλιου που με το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών και την Ροκ Μπάντα λάμπρυναν τις εκδηλώσεις στο σχολείο , καθώς και την μουσικό Μαρία Γεωργιάδου και τον χοροδιδάσκαλο Στέλιο Μπαξεβάνο,
 • το Κ.Δ.Α.Π. Κισσός για την ευγενική χορηγία
 • το αρτοζαχαροπλαστείο ‘’Φουρνοποιήματα ‘’ Λόγγος για την προσφορά εδεσμάτων ,
 • τον Πατέρα Απόστολο εφημέριο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη για την λεπτομερή  ξενάγηση ,
 • τον ηλεκτρολόγο κο Νικόλαο  Κυριαζή και
 • τον μαραγκό Στέλιο Πρωτόγυρο για τις εργασίες που πρόσφεραν στον χώρο του σχολείου .

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που αποθανατίζει με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τους συμμετέχοντες. Μια εικόνα … χίλιες λέξεις!


Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες

Θεατρική παράσταση “Ο ψεύτης βοσκός” -Εκτέλεση στην αγγλική γλώσσα

Εργαστήριο: Κατασκευή μουσικών οργάνων με απλά υλικά


Εργαστήριο: Πολλαπλή Νοημοσύνη : What Kind Of Smart Are You?

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκδήλωση του ΣΤ΄2 για τη βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό

Καθώς μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πως η βία με διάφορες μορφές αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Πάνω στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις που συμβαίνουν μεταξύ μας, να αντιληφθούμε τη θέση μας στο κοινωνικό σύνολο και να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση του άλλου εφαρμόσαμε, μετά από πρόταση του δασκάλου μας, ένα πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης. Μέσα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος βρήκαμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματά μας, να αναγνωρίσουμε εκείνες τις συμπεριφορές ή τις στάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία ή άσχημα και να εκφραστούμε ελεύθερα. Ο δάσκαλός μας μας παρουσίασε πολλές μορφές εκφοβισμού, τους ρόλους του καθενός και εκείνες τις συγκρούσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στην έκφραση της βίας.

Θεωρούμε πως ο εκφοβισμός, όπου και αν συμβαίνει, είναι μια κάκιστη συνήθεια που πολλές φορές αγνοείται και δεν αφιερώνεται η σημασία που του αρμόζει. Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε αυτό που συμβαίνει πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μια παρουσίαση. Συνδυάσαμε μέσα της ένα θεατρικό μικρού μήκους, ώστε να μπορούν να το καταλάβουν μικροί και μεγάλοι, και ένα αρχείο PowerPoint με τις διάφορες μορφές του εκφοβισμού και με το πώς πρέπει και δεν πρέπει να αντιδράσεις σε όποιον ρόλο και εάν βρίσκεσαι (θύτης, θύμα, παρατηρητής).

Η ιδέα της θεατρικής έκφρασης πάντα μας ενδιέφερε. Για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε εμείς οι μαθήτριες του ΣΤ’ 2 να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση για ένα φλέγον θέμα, τον σχολικό εκφοβισμό, καθώς είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί καθημερινά.

Φυσικά σε αυτό το κουραστικό αλλά όμορφο ταξίδι συμμετείχαν όλοι. Είτε με μικρή, είτε με μεγάλη βοήθεια όλοι συνέβαλαν σημαντικά στο αποτέλεσμα. Κάποιοι ως ηθοποιοί, άλλοι ως αναγνώστες, άλλοι γράφοντας τα συνθήματα και άλλοι προσφέροντας βοήθεια στα παρασκήνια. Ο δάσκαλός μας αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν εκεί για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας.

Η πλοκή του σεναρίου αφορούσε την ιστορία ενός παιδιού της Γ’ γυμνασίου που μας περιγράφει πώς από θύμα έγινε θύτης, πως αντέδρασαν οι γύρω του αλλά και πώς τελικά βγήκε από αυτό το σκοτεινό δρομάκι. Η αρχική εκδοχή του σεναρίου άλλαξε αρκετές φορές ώστε να απορροφήσει διάφορες ιδέες που προτάθηκαν στην πορεία. Το PowerPoint ήταν το δεύτερο σκέλος της παρουσίασης που δημιουργήθηκε παράλληλα με πρόβες, ώστε να εξηγήσουμε με δικά μας λόγια το θέμα του εκφοβισμού. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος της παρουσίασης ήταν τα συνθήματα τα οποία αφορούσαν  μηνύματα κατά του εκφοβισμού.

Ήταν μια φανταστική και αξέχαστη εμπειρία μιας μικρής βοήθειας και μεγάλης προσπάθειας να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέρος.

Συντάκτριες: Χρυσή Κυριαζή, Μαρίνα Τσαρχοπούλου, Κατερίνα Νουβάκη

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΣΤ2: την Άνια, τον Θάνο, την Ανθή, την Αναστασία, τον Μάριο, τον Νίκο, τον Νικόλα, τη Μαρία, την Κατερίνα, τον Βασίλη, την Ευαγγελία, τον Φώτη, τον Θανάση, την Ευαγγελία, τη Δανάη, τη Ραφαέλα, τον Ιωσήφ, τον Πάνο, τον Αντώνη, τον Χριστόφορο  όπως και το δάσκαλό μας κ. Γκένο Δημοσθένη.

Υπενθύμιση- εγγραφές ολοήμερου-πρ. ζώνης-δηλώσεις χρήσης σχολ. λεωφορείου 2022-23

Επειδή η ιστοσελίδα του σχολείου δε λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στον μήνα Μάρτιο λόγω προβλημάτων του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), για να καλύψουμε το ενδεχόμενο κάποιοι γονείς/κηδεμόνες να μην ενημερώθηκαν για την εγγραφή των παιδιών τους στο ολοήμερο πρόγραμμα, την πρωινή ζώνη και τη χρήση σχολικού λεωφορείου για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-23, εφιστούμε την προσοχή όλων στα ακόλουθα:
Όσοι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας επιθυμούν εγγραφή του παιδιού τους στο ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στην πρωινή ζώνη ή/και στη χρήση σχολικού λεωφορείου για τη μεταφορά του από και προς το σχολείο για τη σχολική χρονιά 2022-23, παρακαλούνται να επισκεφθούν την ακόλουθη διεύθυνση URL http://dim-chort.thess.sch.gr/new/?p=764 και να βρουν τα σχετικά έγγραφα τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο με email (συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα) ή να τα δώσουν στο παιδί τους για να τα φέρει στο σχολείο μέχρι την Τετάρτη 30-3-22.
Όσοι γονείς / κηδεμόνες δε διαθέτουν εκτυπωτή/σαρωτή μπορούν να ενημερώσουν τα παιδιά τους να ζητήσουν τα σχετικά έγγραφα από το σχολείο.
Εννοείται ότι όσοι γονείς /κηδεμόνες έστειλαν ήδη σχετικά έγγραφα στο σχολείο, δε χρειάζεται να κάνουν κάτι τώρα.
Το email του σχολείου είναι: mail@dim-chort.thess.sch.gr

Διεξαγωγή self test για την εβδομάδα 27-3-22 με 01-04-22

Ενημερώνουμε τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας ότι για την εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test σήμερα για να έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 28-3-22. Επίσης, θα κάνουν την Δευτέρα 28-3-22 το απόγευμα για να έρθουν στο σχολείο την Τρίτη 29-03-22 και θα υποβληθούν σε έλεγχο self test ξανά την Πέμπτη το απόγευμα (31-03-22) για να έρθουν στο σχολείο την Παρασκευή 01-04-22.

Εκ της Διευθύνσεως του σχολείου

Εγγραφές Α’ τάξης, Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα και την πρωινή ζώνη και δηλώσεις μεταφοράς μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος 2022-23

Οι εγγραφές της Α’ τάξης και οι εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα και στην πρωινή ζώνη για όσους μαθητές το επιθυμούν θα πραγματοποιηθούν από 1 Μαρτίου 2022 έως 20 Μαρτίου 2022. Στο ίδιο χρονικό διάστημα (1-20 Μαρτίου 2022) το σχολείο θα δέχεται τις δηλώσεις μεταφοράς με χρήση σχολικού λεωφορείου για όσους μαθητές το επιθυμούν και το δικαιούνται. Λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19, παρακαλούμε να δικαιολογητικά να σταλούν στο email του σχολείου (mail@dim-chort.thess.sch.gr). Σε περίπτωση αδυναμίας αποστολής των δικαιολογητικών μέσω email, μπορείτε να καλείτε καθημερινά 10 π.μ. -12 μ.μ. για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 349252.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη Δημοτικού:

Α. Πιστοποιητικό γέννησης (σε περίπτωση που δεν υπάρχει, το αναζητεί ηλεκτρονικά το σχολείο)

Β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Γ. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή.  Μπορείτε να το «κατεβάσετε» από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://dim-chort.thess.sch.gr/new/wp-content/uploads/2022/02/adym_el-DIO-SELIDES.pdf

Δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (Το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο δημοτικό.)

Ε. Αίτηση εγγραφής. Μπορείτε να την «κατεβάσετε» από τον ακόλουθο σύνδεσμο, να τη συμπληρώσετε χειρόγραφα και να τη στείλετε σκαναρισμένη ή σε μορφή ευκρινούς φωτογραφίας (πχ. τραβηγμένη από το κινητό σας τηλέφωνο):

http://dim-chort.thess.sch.gr/new/wp-content/uploads/2021/03/ΑΙΤΗΣΗ_ΕΓΓΡΑΦΗΣ.pdf

Στην Αίτηση εγγραφής συμπληρώστε ένα τουλάχιστον email επικοινωνίας των γονέων κηδεμόνων κάτω από τα τηλέφωνα επικοινωνίας που ζητούνται στην συγκεκριμένη αίτηση.

Στ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του παιδιού.

Σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2022-23 στην Α’ τάξη εγγράφονται όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 01/01/2016 – 31/12/2016.

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες που θα εγγραφούν στην Α΄ τάξη καθώς και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων που φοιτούν στο σχολείο μας, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το έντυπο που επισυνάπτεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://dim-chort.thess.sch.gr/new/wp-content/uploads/2020/05/ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΤΟ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ.xlsx

Αναφορικά με το Ολοήμερο πρόγραμμα, επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών/τριών για το νέο σχολικό έτος 2022-2023 από και προς το σχολείο, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

 • Όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε μεταφορά των παιδιών σας με λεωφορεία για το επόμενο σχολικό έτος θα πρέπει να κάνετε δήλωση. Τις δηλώσεις μπορείτε να τις στείλετε στο σχολείο μέσω email.
  Η μεταφορά αφορά πρωινή, μεσημεριανή (13:15) και ζώνη ολοήμερου (15:00, 16:00).
 • Παρακαλούμε στις δηλώσεις μεταφοράς να αναγράφετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που ζητούνται (οδός, αριθμός, τηλέφωνο σταθερό-κινητό και χιλιομετρική απόσταση από το σχολείο).
 • Το κατώτατο όριο είναι τα 1200 μέτρα (μετρημένη απόσταση από το σπίτι σας μέχρι το σχολείο ακολουθώντας τη συντομότερη δυνατή διαδρομή) και καθορίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μόνον.
 • Οι δηλώσεις είναι δύο. Για τη Δήλωση Μεταφοράς Μαθητή κάντε αριστερό κλικ του ποντικιού στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://dim-chort.thess.sch.gr/new/wp-content/uploads/2022/02/ΔΗΛΩΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-2022-2023.docx

 • Για την Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599 για το χιλιομετρικό όριο κάντε αριστερό κλικ του ποντικιού στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://dim-chort.thess.sch.gr/new/wp-content/uploads/2020/06/ypeythini-dilosi-1.doc

Εκ της Διευθύνσεως του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη

Ευχαριστήριο μήνυμα-Κάνε μια Ευχή Ελλάδος

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας που στήριξαν την προσπάθεια του Make a Wish Ελλάδος (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος) με την αγορά αστεριών. Παραθέτουμε το αποδεικτικό της κατάθεσης και το πιστοποιητικό υιοθεσίας του μικρού Άγγελου (13 ετών).

Επίσκεψη στο Nasaud της Ρουμανίας (31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου)

 Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο Erasmus + μαζί με αλλά 5 σχολεία από την Πολωνία , Ισπανία , Ρουμανία , Λιθουανία και Τουρκία , μια ομάδα αποτελούμενη από τους  4 μαθητές -τριες της Ε τάξης (Α.Θ , Γ.Κ., Χ.Λ., Χ.Π) και 3 εκπαιδευτικούς ( Δημήτρη Λαζαρίδη , Ελισάβετ Αλπανίδου και Ευτυχία Βουτσή ) , ταξίδεψαν στο σχολείο Mihai Eminescu στο Nasaud της Ρουμανίας . Η Ρουμανική ομάδα ετοίμασε μια θερμότατη υποδοχή σε όλες τις αποστολές ! Η Ελληνική αποστολή είχε την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το Ρουμανικό σχολείο και να έρθει σε επικοινωνία και να κάνει φιλίες με μαθητές των άλλων χωρών! Επίσης γνώρισε τις ομορφιές και τα μοναδικά τοπία της Τρανσυλβανίας και επισκέφτηκε το μαγευτικό αλατωρυχείο στην Salina Turda . Επειδή το ταξίδι έγινε οδικώς η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Βουκουρέστι  και το Brasov ! Οι 4 μαθητές μας ανάμεσα σε αλλά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα στους εταίρους μας ! Φεύγοντας από την Ρουμανία είχαμε μαζί μας κι έναν επιπλέον ταξιδιώτη , τον δράκο Szephonavius , την μασκότ του προγράμματος ! Θα τον φιλοξενήσουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου , όποτε και θα υποδεχτούμε όλες τις αποστολές στο σχολείο μας!